Jó ha tudod #9 {Maszkok, pakolások száraz, zsíros és normál bőrre}

22:43:00

Sziasztok!

A jó ha tudod sorozat mai részében pár arcmaszkot, pakolást szeretnék Nektek bemutatni, hiszen kaptam pár visszajelzést, hogy erről szeretnétek olvasni, illetve kísérletezgetni. 

Arra gondoltam, hogy 3 bőrtípusra írok Nektek csupa természetes pakolásokat, így mindenki megtalálja a magának valót. 

Forrás: Pinterest

Kezdjük is először a száraz arcbőr pakolásával, ami nem más lesz, mint az uborkalé-pakolás.

Ez az arcpakolás nagyon jó, hiszen élénkítő és tápláló hatása is van. 
Egy tálba tegyünk 1 evőkanál uborkalevet, amit keverjünk össze 1 kávéskanál tejjel vagy tejszínnel és 1 tojás habbá vert fehérjével. Miután ezekkel megvagyunk kenjük az arcunkra és miután megszáradt alaposan öblítsük le.

 Zsíros arcbőrre én a tojássárgája maszkot ajánlom.

1 tojássárgáját egy teáskanál citromlevél és egy teáskanál olívaolajjal jól összekeverünk, majd vigyük fel az arcbőrünkre. Ez a maszk akár 30 percig is fent maradhat, majd alaposan öblítsük le.

Normál bőrre univerzális pakolás:

Üdítő, frissítő hatása van. 1 tojássárgájába 1 evőkanál étolajat és pár csepp citromot keverünk, majd reszelt uborkát, zúzott paradicsomot vagy valamilyen zúzott gyümölcsöt teszünk. Az egészet kenjük fel és megszáradás után, alaposan öblítsük le.


Ezek lettek volna az arcpakolások különböző bőrtípusokra, remélem tetszett Nektek. Ha kipróbáljátok mindenképp számoljatok be, hogy Nektek milyen tapasztalataitok volt. 

Szeretettel
Reni

You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook