Tippek, melyek segítenek a blogolásban

22:50:00


Arra gondoltam több olyan cikket készíthetnék ami a blogolással kapcsolatos, hiszen mint azt megtudtam elég sok blogger is nyomon követi a blogomat, tehát nekik is tulajdonképpen egy segítségnyújtás lenne és természetesen azoknak is, akik még nem rendelkeznek blog felülettel, de gondolkoznak rajta, hogy egyszer majd szeretnének, hiszen a felkészültség a legjobb módja annak, hogy elkezdj blogolni, na de ez talán majd egy következő cikk témája lesz. Szerintem a jó tanácsok mindig jól jönnek és higgyétek el, nem lehetetlen dolgokat fogok megosztani Veletek, hanem csupa hétköznapi dolgokat, amik nem biztos, hogy mindig eszetekbe jut, de sokat segíthet egy-egy esetben. 


Nyilván minden blogger más és más, de talán ha azt mondom, hogy tervezés, az mindenkinek beugrik, hiszen egy jó blogger előre megtervezi a bejegyzéseit, teendőit, hogy aztán később ne alakuljon ki káosz. Szerintem a blogolás egyik alappillére, a tervezés mert enélkül tényleg képesek vagyunk elveszni, na jó most nem azt mondom ezzel, hogy egy évre előre tervezzük be a cikkeket, de egy jó 1-2 hétre nyugodtan beütemezheted a dolgokat. Láttam már olyan bloggert is, aki egy hónapra előre csinálja a tervezéseit és azt mondta, hogy neki ez is tökéletesen megfelel, sőt... szóval akár így is lehet csinálni. Fontos, hogy úgy osszuk be az időnket, hogy mindig maradjon időnk a blogolásra, valamint az is nagyon fontos, hogy a cikkeket ésszerűen osszuk szét, tehát ne legyen egymás után 5 szépségápolással foglalkozó cikk, aztán meg hirtelen csak egy hétig életmód cikkeket tartalmazó tartalmak, mert ez így kicsit egyhangú lesz, inkább publikáld őket felváltva!



A mai világban lassan már semmi sem lesz meglepő, így ha azt mondom, hogy akkor is tudsz tartalmakat közzé tenni a blogodon amikor otthon sem vagy, akkor nem lepődünk meg ugye? Az ütemezés a blogoknál valljuk be csodát tud tenni, ha éppen egy előre megírt cikket nincs időnk publikálni, mert rohanni kell valahova, ilyenkor tökéletes opció, ha a cikkre teszünk egy ütemezést és már meg is van oldva. Így Te is nyugodt leszel, hiszen a várva várt cikked publikálásra került valamint az olvasóid is, mert friss cikkel várod őket a blogon.



Egy blog életében nagyon fontosak a fotók, ezért előrelátóknak kell lennünk olyan téren, hogy amikor látjuk, hogy jó idő van, süt a nap és van helyünk természetes fénynél fotózni, akkor mindenképpen ragadjuk meg az alkalmat, hiszen ilyenkor lehet a legszebb minőségű képeket készíteni. Ez azért fontos mert ha egy sötétebb, borongósabb napon fotózunk könnyen megeshet az is, hogy nem kapunk olyan szép végeredményt még szerkesztéssel sem, mintha szép verőfényes napsütésben készítenénk a képeket. Ilyenkor szoktam én azt csinálni, hogy előveszem az előre megtervezett listámat és átnézem milyen cikkek következnek a közeljövőben és amihez csak tudom megcsinálom előre a képeket, így ha egy hétig esne az eső akkor sem kell kétségbe esnem a képek miatt, mivel már elkészítettem és megszerkesztettem szuper fényviszonyok között. 


Sokszor írtam már itt a blogon a listákról és arról is ódákat zengettem, hogy miért is jók ezek a listák, ezért most csak arra hívnám fel a figyelmeteket, hogy a blogolás életében is nagyon hasznosak tudnak lenni. Ahogy már azt feljebb említettem is, az előretervezés résznél, akár ilyen listákat is választhatunk erre a célra, amit úgy dekorálunk, firkálunk ahogy csak Mi akarunk. 


Remélem tudtam segíteni Nektek, kíváncsi vagyok, hogy hogy tetszett Nektek a cikk, szóval ha hagytok megjegyzést a komment résznél, annak nagyon örülnék. Ha esetleg van rá igény szívesen készítek még a blogolással kapcsolatban cikkeket, bár már vannak terveim is a közeljövőre, de ötleteket is írhattok, hogy miről szeretnétek olvasni! :)

Szeretettel

Reni

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Szia! Nagyon hasznos kis bejegyzés, köszi :)

    VálaszTörlés
  2. De szuper! Ennek igazán örülök!😍💕

    VálaszTörlés
  3. Szia! Nekem is nagyon tetszik, szerintem több részletes írás kéne olyan kezdő
    blogosnak mint én vagyok. Hogy kell fix menü sort csinálni ahogy neked van kód kell
    vagy fizetni kell érte ha ilyenről írnál nagyon meg köszönöm
    szia Kálmán

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, hogy leírtad ezt Nekem a közeljövőben számíthatsz ilyen cikkere! :)

      Törlés

Like us on Facebook