Jó ha tudod #10 | 10 jól bevált arcápolási tipp

23:00:00


Bizonyára nem egy emberrel megesett már az a tény, hogy bármennyire is próbálta az arcápolási rutinját jól felépíteni mégsem volt az hatékony számára. Vagy hiába használta a drágábbnál drágább termékeket mégsem volt az a végeredmény amire ő számított vagy éppen csak romlott a helyzet. Nagyon sok esetben az arcápolási bakik állnak a háttérben, amit akarva akaratlanul is elkövethetünk. 

Talán egy éve van rendes, általam összeállított arcápolási rutinom, amely persze időközönként változik a friss termékek és az arcbőröm változó igényei miatt, de ez az idő alatt sok minden tisztázódott bennem, amit most ebben a cikkben szeretnék Veletek megosztani. 

A leírtak teljesen azén véleményemet, tapasztalatomat képezik, természetesen senkit se kényszerítek hogy csinálja ugyan ezt, de én úgy gondolom, hogy egy próbát megér és biztos találni fogsz Te magad is olyat a felsorolásban, amit még nem alkalmaztál és hasznos lehet a számodra.


Arcbőr típus: Az első és legfontosabb dolog szerintem az arcápolásban, az az, hogy tudjuk milyen típusú az arcbőrünk, hiszen ehhez kell majd igazítanunk az egész arcápolási rutinunkat. Számos otthoni praktika, megoldás elérhető az arcbőr típusunk megállapítására az interneten, de én még mindig annak a híve vagyok, hogy menjünk el egy kozmetikushoz, aki, tájékoztat minket az arcbőrünkről, annak állapotáról és esetleg az arra használandó termékekről.

Termékek: Ha tudjuk pontosan, hogy milyen típusú az arcbőrünk,akkor nagyon fontos, hogy annak a típusnak megfelelő terméket vásároljunk! Ez azért nagyon fontos, mert ha nem megfelelő terméket használunk az többet árt mint használna. Ezért is jó, ha kitudjuk kérni a kozmetikusunk tanácsát a termékek kapcsán is, hiszen így könnyebb a vásárlás is, mert van egy kiindulópontunk. 

Ne használd agyon a termékeket: Fontosnak tartom megemlíteni ezt a pontos is, hiszen sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egy nap nem kell egy arcradírt 3-4-szer használni, hiszen lehet alapból nem is lenne allergiás reakciónk a termékre, de így ha sokat használjuk valószínű előjön. Ez más kozmetikumokra is igaz! Érdemes figyelembe venni, a termékleírást és az alapján használni, illetve ha nagyon elkötelezettek vagyunk még érdeklődhetünk is a termék iránt. 

A víz önmagában nem elég: Sajnos vagy nem sajnos a víz önmagában még nem fogja tisztára varázsolni arcbőrünket, használjunk számunkra bevált lemosókat, arcradírokat, majd jöhet a hidratálás. 


El a kezekkel: Az arctisztítás előtt MINDIG alaposan moss kezet, hiszen így tudod a legjobban a szervezetedbe juttatni a baktériumokat. Ez a nap folyamán is legyen mindig az eszedbe, hidd el sokkal szebb lesz a bőröd ha elhagyod a bőröd fogdosását, simogatását, kapirgálását. 

Az arcápolás nem csak reggel vagy este létezik: Az arcápolásunk akkor lesz a leghatékonyabb, ha reggel és este is szakítunk rá időt, hiszen nem elég csak a sminket lemosni az arcunkról attól feltétlenül a többi szennyeződést is le kell mosnunk és hidratálnunk kell a bőrünket, ugyan ez vonatkozik reggelre is. Tévhit ha azt hiszed, hogy a sminktől lesz szép az arcod! NEM! Az azt megelőző arcápolás az ami nagyban befolyásolja! 

Használj külön törülközőt: Talán ez az egyik olyan dolog, amit én saját magam vettem észre, hogy sokkal szebb az arcbőröm mióta külön törülközőt használok rá! Mára már el sem tudom képzelni, hogy egy törülközővel fürödjek és tisztítsak arcot. Sokkal higiénikusabb és kényelmesebb is!

Nem az erősség a lényeg: Arctisztításnál sosem az a lényeg, hogy milyen erősen dörzsöljük a szemcséket vagy milyen sokáig masszírozzuk be a krémet a bőrünkbe. Nagyon sok esetben ez is okozhat kipirosodást ezért erre érdemes odafigyelni. Próbáljunk lágy, finom mozdulatokkal masszírozni illetve az ujjhegyeinkkel. 

Ne félj új termékeket kipróbálni: Én ezzel mindig bajban voltam ám az utóbbi időben én is engedek kicsit magamnak, hiszen a bőrömnek szüksége van a felfrissülésre és ezt lehet, hogy éppen egy új termék használatánál fogom érezni.

Legyen saját arcápolási rutinod: Nagyban segíti, főleg az esti arcápolás menetét, hiszen este célszerű többet foglalkozni a bőrünkkel, mert az este folyamán regenerálódik a bőr. 


Nos ezek lennének azok a tippek, amik számomra nagyon beváltak és merem ajánlani mindenki számára! Ha már pár dolgot megfogadsz, már akkor is látni fogod a változást az arcodon, persze nem egyik napról a másikra, idő kell.
Remélem hasznosnak tartottátok a cikket és tudtam vele segíteni. Várom itt kommentben a véleményeteket a témával kapcsolatban illetve, hogy nektek milyen jól bevált tippetek van az arcápolás területén!


Szeretettel
Reni

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Hasznos cikk lett! :)
    Pár hónapja én is betartom már a legtöbbet, és nagy változásokat vettem észre. Még a lustaságot is le tudom győzni ennek érdekében :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hasznosnak találtad a cikket! :)
      Valóban, a bőrünk meghálálja a gondoskodást!

      Törlés

Like us on Facebook