5 bőrápolási tipp mindenki számára

0:15:00

Sziasztok!

Nem is tudom mennyire fontos hangsúlyozni a bőrápolást, hiszen a bőrünknek szüksége van az ápolásra és ezt egy idő után meg is hálálja nekünk egy szép egészséges bőrt tükrözve. 

Nagyon sok ismerősöm van aki azt mondja: "nem szoktam magam mindenféle kencével kenni magam". Ilyenkor mindig csak ámulok és bámulok, hiszen főleg olyan személyekről van szó akik természetesen minden nap sminkelnek. Szerintem egy ilyen bőrnek van a legnagyobb szüksége a kényeztetésre és ápolásra.

Szóval ha Te sem szoktál bőrápolási termékeket használni itt az ideje, hiszen sokat segít az egészségesebb, szebb bőr kialakulásában. Lehetünk mi szépek sminkben de nem ér semmit, ha a bőrünk pedig tele van bőrhibával és azt nem kezeljük.


Ma hoztam pár olyan tippet, amit ha betartasz biztosan nem csak sminkben leszel szép, hanem anélkül is igazán jól érezheted magad. Amiket megosztok tippeket, ezeket én is rendszeresen alkalmazom.

  • A legfontosabb szempont szerintem az, hogy állapítsuk meg hogy milyen bőrtípusunk van, hiszen ez fontos lesz a továbbiakban. Ha lehet ne magunk kísérletezgessünk, hanem keressünk fel egy bőrgyógyászt aki megmondja nekünk, hogy milyen bőrtípusunk van, továbbá válaszol minden kérdésre amit Te felteszel neki. Ha már megvan a bőrtípusunk akkor ehhez nézve kell a termékeket vásárolnunk, mert ha nem így tesszük nagyobb baj is lehet abból, hogy nem megfelelő bőrtípushoz passzoló terméket használunk. 
  • Ahány ember annyi féle megoldás létezik. Valaki a kozmetikus munkájára esküszik, valaki pedig az otthoni jól bevált "home made" receptek alapján végzi az egyéb bőrápolást. Viszont fontos azt megemlítenem, hogy ha lehet ne egy kezdő kozmetikushoz menj el legalábbis legelőször ne, mert nem biztos, hogy jól jársz. Kérdezgess embereket különböző kozmetikusokról, hogy ki, kicsodát ajánl, így sokkal könnyebb lesz a választás. Vannak a másik csoportba tartozó emberkék, akik otthon szeretnek ilyennel foglalkozni, egy arcpakolás elkészítését természetes alapanyagokból elkészíteni szuper, de vigyázni kell, hogy a leírt mennyiségeket használjuk fel, ne többet ne kevesebbet. 
  • A sok alvás, alkoholfogyasztás mellőzése és a dohányzás elkerülése, mind segít abban, hogy rugalmas és szép arcbőrünk legyen. Ezért hagyd el ezeket a dolgokat, mert nem tesz jót.
  • Használj napszak szerinti hidratáló krémet. Sokan tévedésben vannak, ha azt hiszik, hogy az éjszakai hidratáló krémet nappalra is ugyanúgy felkenhetik. Saját tapasztalattal rendelkezem, ugyanis kipróbáltam egyszer egy éjszaki hidratáló krémre a sminkelést, szörnyű... Ezért ha tehetitek mindig külön használjatok nappali és éjszakai hidratáló krémet, már csak azért ismert a kettő más-más funkciót lát el. 
  • Tisztítsd meg az arcbőröd alaposan. Ez a bőrápolás egyik legalapvetőbb eleme szerintem. Nem beszélhetünk szép, egészséges arcbőrről, ha nincs rendesen megtisztítva. Fontos, hogy erre megfelelő terméket használjunk. A tisztítást este és reggel is el kell végezni!

Nos ezek lennének az én tippjeim, természetesen szívesen megosztok Veletek többet is, csak jelezzétek a megjegyzés részben és csinálok egy második részt is ebből a cikkből. 

Remélem tetszett ez a bejegyzés Nektek, ha igen legyél rendszeres olvasó, amit a blog bal oldalán lévő sávban tudsz megtenni. Illetve folyik egy szavazás is, hogy mit szeretnétek olvasni. 

Szeretettel
Reni

You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook