5 tipp, hogy kevésbé legyen stresszes az életed

23:05:00


Mivel mostanában elég stresszesek voltak a napjaim és nem is tudtam magam teljesen kipihenni, ezért elhatároztam magam, hogy ez ellen teszek valamit, mert ez így nem mehet tovább. Nem egészséges ha minden apró dolgon stresszelek és ha nem bírom magam kipihenni. Ezért úgy gondoltam, hogy írok egy listát amitől jobban érzem magam és kicsit jobban eltudom magam engedni, hiszen pontosan ez lenne a lényeg. 

A stresszes helyzeteket nagyon nehéz elkerülni, mindennap jelen van az életünkben, de talán tudunk azon változtatni, hogy hogyan álljunk a helyzethez és tudjuk azt kezelni. Az én listám pontosan ebben segített nekem, ezt osztom meg ma Veletek, és remélem ezzel másoknak is tudok segíteni. 


  • Pénzhelyzet kalkulálása: Első helyre ez került, hiszen nagyon sok családban ezen a témán stresszelnek a legtöbbet, ami teljesen érthető is számomra. Sajnos mindenkinél erős fejtörést okoz a havi pénz beosztás, ezért is fontos az, hogy előre látóak legyünk, így elkerülhetjük azt, hogy nem marad valamire pénzünk és emiatt stresszelnénk. 
  • Időbeosztás: Nagyon fontos, szerintem hogy legyen egy időbeosztásunk, amihez tartani tudjuk magunkat így nem leszünk elcsúszva semmivel sem és a fontos dolgokat is eltudjuk intézni. Ajánlom ilyenkor azt, hogy  előre tegyük azt a dolgot, ami számunkra a legfontosabb, így emiatt sem kell már majd stresszelnünk. 
  • Légy pozitív emberekkel: Tapasztalatból mondom, ilyenkor repül az idő, teljesen kikapcsolódik az ember és nem foglalkozik az élet nagy gondjaival. Ők tudnak adni inspirációt és energiát ha éppen arra van szükséged. 
  • Határidőnapló vezetése: Az egyik legjobb dolog az életemben, hiszen nagyon nagy segítséget nyújt, az hogy mindig velem van és bármit fel tudok jegyezni ami fontos számomra, így nem marad el semmi olyan dolog ami halaszthatatlan. Én ajánlom mindenkinek, hogy szerezzen be egyet, nagyban megkönnyíti a mindennapokat.
  • Szánj magadra elég időt: Tudom, sokszor össze csapnak az ember feje felett a hullámok és ilyenkor is csak a munkába menekülnénk, de ez nem megoldás. Inkább foglalkozz magaddal, pihend ki magad, menj el masszázsra ezek teljesen fel fognak frissíteni és megújulva tudsz majd hozzákezdeni azokhoz a dolgokhoz, akár a munkahelyeden is, amik nem jöttek össze. Mindig szánj magadra időt, hiszen nem minden a munka!


Remélem tudtam segíteni ezzel a pár ötlettel Nektek!
Ti mit tesztek az ellen, hogy ne stresszeljetek? Írjátok meg kommentbe!

Szeretettel
Reni

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Zöldtea kapszulát szedek,és imádom. Méregtelenít és még plusz kilótól is megszabadulhatsz.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon egyet értek ezekkel a pontokkal. :)))<3

    VálaszTörlés

Like us on Facebook