Hogyan maradjunk motiváltak bloggerként?

0:04:00


Bloggerként pontosan tudom, hogy milyen az amikor szeretnél írni bejegyzést, csak egyszerűen nincs motivációd az egészhez. Szerintem azt is kijelenthetem, hogy ezzel a ténnyel bizony nem vagyok egyedül, ezért arra gondoltam, hogy ma megosztom Veletek azokat a módszereket, amiket én akkor alkalmazok, ha teljesen elfogyott a motivációm.


Készíts olyan képeket, amelyeket később többféle bejegyzéshez is fel tudsz használni:

Szerintem ez a lépés nagyon fontos, (legalábbis számomra) mert ha már van egy nyers vagy szépen megszerkesztett képed az már fél siker. Én sokszor esek bele abba a hibába, hogy megvan a téma az ötlet minden és mire fotózok addigra teljesen képes elszállni minden, ami addig megvolt (ez sokszor azért következik be, mert nyilván fotózás közben mást is szoktam csinálni). Erre a tippem az lenne, hogy ha tehetitek akkor egyszerre több anyaghoz is fotózzatok, így elkerülhetitek a különböző problémákat, pl.: időjárás miatt rossz fényviszonyok.


Az ötleteidet mindig jegyezd fel:

Azt is észrevettem, hogy ha van egy nagyon jó bejegyzés ötletem akkor képes vagyok teljesen ráfókuszálni, amivel nincs is baj, de a sok információ és gondolat nem biztos, hogy ugyanúgy meglesz akár pár nappal később (sajnos sokszor van, hogy ha egy új bejegyzést kigondolok akkor is csak napok múlva tudok lelülni és megírni) ezért én mindig felírom az ötleteimet. Az elmúlt időben arra is figyelek, hogy ne csak pár szavas vázlatot írjak, hanem kicsit kibontottabb vázlatot, ami már jó alap lehet egy cikkhez.


Találd meg a saját blogolási helyed:

Nekem az is tud inspirációt nyújtani ha a jól megszokott blogos helyemen lehetek és ott írhatok Nektek. Szerintem fontos, hogy mindenkinek legyen egy olyan helye, ahol szívesen ír, hiszen az válik majd a Te kuckós, blogolós helyeddé. 


Keress inspirációt: 

Ha abszolút nem érzed magad motiváltnak, akkor jó ötlet lehet még az is, hogy ha mások oldalait és bejegyzésit olvasgatod, ezzel támogatva más blogger társadat is és persze ebből új npirációkat is meríthetsz, természetesen nem arról beszélek, hogy másolj ki mindent egy cikkből, hanem például arról ha olvasol egy cikket akkor lehet neked is kedved támad hasonló cikket írni, de esetlegesen teljesen más véleménnyel, meglátással. 


Kapcsolódj ki:

Hagyj magadnak időt, hiszen ha görcsösen szeretnél blogolni, azon az elven, hogy "de már most pedig ezen a héten is lesz cikk", akkor rossz úton jársz szerintem, hiszen a blogolást, szerintem úgy lehet igazán jól csinálni, ha nem kényszerből írsz, hanem akkor amikor Neked éppen kedved van. Kapcsold ki kicsit az agyad, és hagyj másnak is teret, ezáltal amikor újra visszatérsz a blogoláshoz, akkor már lehet teljesen máshogy fogod látni a dolgokat és újra motiváltnak fogod érezni magad. 


Remélem, hogy tudtam segíteni Nektek ezzel a pár ötlettel, hiszen van amikor nekem is elég kevés a motivációm a blogoláshoz, de akkor a fent írtakat próbálom alkalmazni.

Nektek van valamilyen jól bevált ötletetek erre a célra? 


Köszönöm, hogy ma is itt voltatok és olvastatok! 

Szeretettel

Reni

You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook