Egyszer mind felnövünk!

0:13:00


Miért ez a cím és miért ez lett a mai cikk témája? Nos, mert lassan befejezem a sulit és elköltözök otthonról ami számomra egy hatalmas mérföldkő. Nagy dolog az ha egy gyerek kirepül az otthoni jól megszokott kis fészekből, családi harmóniából és neki lát a nagyvilágnak. Mostanában egyre többet töprengek ezeken a dolgokon, mióta tisztázódott bennem és a páromba hogy szeretnénk összeköltözni és együtt elkezdni a közös kis életünket.

Nagy változást jelent ez számunkra, hiszen egy teljesen új életet kezdünk, amit mi alakítunk és rajtunk áll minden döntés, ami először rémisztőnek hangzik, aztán amikor belegondol az ember úgy igazán, akkor rájön, hogy ez az élet rendje. Tenni, venni, menni, csinálni úgy hogy a legjobb legyen mindenkinek, bár igen sokszor nehéz megtalálni ezt az egyensúlyt a mindennapokban.

Egyszer mind felnövünk és a saját magunk ura leszünk, magunk építjük a jövőnket, magunk alakítjuk a mindennapjainkat.  Egyszer csak eljön az a bizonyos nagybetűs élet, amikor helyt kell állnod az egyetemen, esetleg mellette dolgozni, aztán állást kell találnod, állásinterjúra menni és megtartani azt a pozíciót amiért oly sokat dolgoztál. Helyt kell állnod a párkapcsolatodban, azt is tudatosan építgetni kell, majd idővel törhetitek a fejeteket a családalapításon, hiszen ennél szebb dolog nem is történhet velünk! Nagy dolgok igaz? Ezekért mind tenni kell.

Nálunk az első lépés az összeköltözés, majd a munka keresés és az állásinterjúkra járkálás lesz. Furcsa ezt így leírni főleg, hogy még több vizsga előtt vagyok, de természetesen tudom mi lesz következő hónapokban és erre készülni kell.

Furcsa lesz, hogy Édesanyámtól és a testvéremtől oly messze (160 km) fogok élni, hiszen ők az én Mindeneim. Istenem, már most könnyezik a szemem, ahogyan ezt a cikket írom, annyi minden van bennem amit szinte már meg se tudok fogalmazni. Furcsa lesz amikor hazaérek nem anya lesz az első akit két puszival fogok üdvözölni, furcsa lesz hogy nem tudom minden nap megölelni és odabújni hozzá ha valami baj van. Az is furcsa lesz, hogy a tesómmal nem tudjuk mindig szekálni egymást, nem tudok neki szólni olyan hugisan. Hiányozni fognak ezek a mindennapjaimból. De ezek mellett sok, gyönyörű szép pillanat vár a párommal, aki mindig támogat engem mindenben és ez nekem rengeteget jelent!
Mielőtt még bárki is félreértené, azért költözök össze a barátommal mert szeretem és vele akarok lenni, természetesen Anyukámmal és a testvéremmel napi szinten tartom akkor is a kapcsolatot, ha a barátoméknál vagyok és akkor is fogom velük tartani, ha összeköltözünk, hiszen ugyan olyan fontosak maradnak számomra mint ezelőtt.

A barátommal Zsomborral, 2,5 év együttlét után költözünk össze, ami azért nagy dolog a számunkra, mert Mi távkapcsolatban élünk. A hétköznapjainkat mindig külön töltjük de a hétvégekből nem engedünk, azok csak a miénk. Több nyári szünetet is együtt töltöttünk már, ami nekünk teljesen olyan volt, mintha már együtt élnénk, hiszen minden egyes napot együtt töltöttünk, ezért is várjuk már, hogy együtt éljünk véglegesen is.

Remélem, hogy minden úgy fog menni ahogyan Mi azt elterveztünk. Nagyon sokat szeretnénk hazajárni hozzánk, ezt természetesen sokszor a munka fogja meghatározni, de emellett is szeretnénk egyfajta rendszerességet felállítani.

Az én példámon keresztül mondom egyszer mindenki felnő, eljön a pillanat, hogy elköltözöl otthonról és hirtelen minden olyan nagy dolognak tűnik. Eljön majd az idő amikor elkészíted az első ebédet, amire annyira büszke leszel és beteszed az első mosásod, bár kicsit félve válogatod ki a ruhákat, de kimosol és a tiszta ruhák várnak majd rád és a vasallásra. Eljön az idő mikor magadnak kell kivasalnod egy felsőt és hidd el nem illuzió romboló akarok lenni, de akkor nem fog sikerülni mikor azt nagyon akarnád és fontos lenne.

Egyszer mindennek eljön az ideje, ne akarj semmivel se sietni, éld meg a pillanatokat, légy a családoddal annyit amennyit csak tudsz, légy gyerek míg tudsz, hiszen a nagybetűs élet úgyis el fog egyszer jönni mindenki életében!


Remélem tetszett ez a komolyabb cikk, köszönöm, hogy itt voltatok és olvastatok!
Nektek mi a véleményetek a témáról? Írjátok meg kommentben!

Szeretettel
Reni 

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Sok sikert kívánok neked!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm, nagyon kedves vagy! :)
      Én is nagyon sok sikert kívánok Neked!

      Törlés

Like us on Facebook