Hogyan légy produktív reggeli ember?

23:19:00


Nem tudom Ti hogy vagytok vele de nekem volt hogy mindig korán kelő voltam és volt olyan is, hogy alig lehetett kirángatni az ágyból így természetesen elég jól tudok Nektek mesélni arról, hogy melyik a jobb és hogy miért. Szerintem nagyon fontos az, hogy produktív reggeleink legyenek, hiszen ha már a napodat így kezdet akkor kevesebb dolgod marad későbbre. Ez bizony nem valósítható meg úgy, ha alig lehet kirángatni az ágyból és még arra is kényelmes legyél, hogy ne csináld meg a reggeli kávédat vagy a reggelidet.

Amikor nehezen kelő voltam, akkor mindig elsiklottak a fejem felett a napok, a dolgokat nem tudtam időre elkészíteni, rohantam mindennel, ami egy stresszes életmódot vonzott magával, mert hiába aludtam többet ha mindennel rohannom kellett és abban még gyorsabban ki lehetett fáradni. Aztán gyorsan rájöttem, hogy ez így nem lesz bizony jó se az egészségemnek se semminek igazából. Nem tartott sokáig ez az időszak, de elég volt, hogy megutáljam és inkább keljek korábban és csináljak több dolgot reggel, mint, hogy elússzanak a fejem felett a dolgok csak mert éppen aznap 10-ig volt kedvem aludni.

Szóval esetleg ha Te is ilyen problémával küszködsz vagy nem is éppen küszködsz de magadra ismertél és szeretnél változtatni rajta akkor íme pár tipp, amit ha szem előtt tartasz akkor produktívabb reggeli ember válhat belőled. 

  • Friss levegő:
    Este lefekvés előtt mindenképpen nyisd ki az ablakokat kicsit, hogy friss levegő menjen be a szobába, ez nagyon fontos, hiszen az elhasználódott levegőben illetve a fülledt melegben nem lehet olyan jót aludni mint egy friss oxigénnel teli szobában! Ezt természetesen felkelés után is megteheted.

  • Kelj korábban a megszokottnál:
    Az egyik legfontosabb pont ebben a felsorolásban, hiszen ha egy fél órával már korábban kelsz mint szoktál már láthatóan javulni fognak a dolgok, több időd marad a reggelidre vagy éppen a kávédra és esetleg még beágyazni is lesz időd, amit egyébként nem biztos, hogy megszoktál csinálni. 

  • Ébresztő óra:
    Állítsd be azt az időt ami neked megfelelő lenne az ébredéshez ezután pedig ne nyomd le az OK gombot! Most jön az a rész, hogy amit beállítottál időt, abból vissza kell venned legalább fél órát! Ne állíts szundi időt, az még rosszabb ha visszaalszol, hiszen így csak kínzod magad. 

  • Ne telefonnal kezd a reggeledet: 
    A social media annyira jelen van már az életünkben, hogy szinte mindenhol ezt látjuk, nem kell még reggel az ágyban is egyből ezt látnunk nem?! Sokkal fontosabb ettől, hogy lassan keljünk fel, adjunk időt a testünknek, hogy felkeljen, a hírek később is ott lesznek! 

  • Reggeli:
    Ha hamarabb kelsz meglásd még reggelizni is lesz időd, amire egyébként máskor lehet sosincs. Már ezért megéri, hiszen a reggeli a legfontosabb étkezés az összes közül! Ha ajánlhatok valamit, akkor próbáljátok ki, hogy a reggelitek mellé gyümölcsöt esztek, a gyümi olyan energiabombát ad, hogy a munkahelyig, suliig meg sem állsz. 

  • Napi energiabomba:
    Na jó tudom lehet néha kevés egy gyümölcs ahhoz, hogy feltöltődjünk reggel, ezért csinálj olyat amihez kedved, ami feltölt.


    Remélem tudtam segíteni ezzel a pár tippel Nektek! Van olyan, amit Ti is alkalmaztok a leírtak közül? :)

    Ha bármi kérdésetek van azt várom a renatacsosz@gmail.com címre vagy a blog facebook oldalán! 


    Szeretettel
    Reni

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Huu ez a poszt most nagyon jól jött, világ életemben szenvedtem a korai keléssel. Szeretek éjjeli bagoly lenni, mégis mindig bűntudatom van, ha elalszok, és ezzel elpocsékolom a fél napot 😢 Ki fogom próbálni a tipjeidet, nagyon hasznosnak tűnnek! 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök neki! :) Remélem számodra is beválnak ezek a tippek, hiszen tényleg jó produktív reggeli embernek lenni. :)

      Törlés

Like us on Facebook